Jedan od najčešćih problema s kojim se mnoge žene, pa i muškarci susreću je masna koža.

Ubrzan i stresan način života, mnoštvo obaveza zbog kojih ne stižemo da se hranimo zdravo i nemamo vremena za pravilnu negu, uticaj smoga ili dugogodišnje izlaganje dimu cigareta, kao i hormonalne promene koje su normalne u različitim životnim fazama žene; vremenom se sve to odražava na zdravlje i izgled kože. Jedan od najčešćih problema s kojim se mnoge žene, pa i muškarci susreću je masna koža.

Prvi simptom je sjajna i masna koža, pri čemu nije uvek lako odrediti da li je reč o manje ili jako masnoj koži, što je vrlo važno, jer zahteva potpuno različit pristup nezi.

Dermatolozi i kozmetičari koji su edukovani kroz Reviderm akademiju i u svakodnevnom radu koriste Reviderm proizvode posebno su edukovani za analizu masne kože i izbor odgovarajućih proizvoda u zavisnosti od tipa i težine problema. Zato preporučujemo da im se obratite za savet i pomoć u nezi kože sa punim poverenjem.

Koji su najčešći uzroci masne kože?

Najčešći uzrok masne kože je preterana aktivnost lojnih žlezda, zbog čega one proizvode previše sebuma. To ulje sadrži masnoće koje su inače potrebne da bi koža zadržala vlagu, ali kada lojne žlezde izlučuju previše sebuma, ono pomešano sa prljavštinom i bakterijama može dovesti do začepljenja pora. Na tim se mestima često stvaraju mitiseri, bubuljice i tamne mrlje.

Iskustva stručnjaka koji koriste Reviderm liniju kozmetike pokazuju da masna koža može biti povezana i sa pogrešnom negom. Problem može pogoršati i često korišćenje proizvoda za pranje lica koji isušuju kožu, pa budite oprezni s izborom sredstava za čišćenje lica.

Koji su najčešći simptomi masne kože?

Pore na masnoj koži obično su proširene. Koža je tolerantna na nadražaje i debela, a ako je dehidrirana, može biti neravna na dodir. Kako se masna koža često neugodno sjaji, mnoge žene češće peru i čiste lice ali koža vrlo brzo nakon čišćenja opet postaje masna i sjajna. Na koži često ima bubuljica, mitisera i tamnih mrlja, posebno na mestima koja su i inače masnija. Važno je znati da postoje dva tipa masne kože, koji se razlikuju po simptomima i po tipu nege koji treba primeniti: manje masna i vrlo masna koža.

Manje masna koža leti je normalna, čak i bez nanošenja hidratantne kreme, dok je tokom zime suva i ponekad se mogu javiti bubuljice. Mnogi zbog toga pogrešno misle kako i nemaju masnu kožu, nego da je njeno stanje jednostavno stvar godišnjeg doba, pa da im je koža leti prirodno masnija, a zimi suva. No, suva koža tokom zime često je zapravo povezana s lošom hidratacijom.

S druge strane, vrlo masna koža nikada ne postaje suva. Masna je tokom leta, kao i tokom zime i gotovo nikad ne zahteva korišćenje hidratantne kreme. Ovaj tip kože često izgleda jako sjajno, a pore mogu biti velike i vrlo vidljive.

Na šta treba obratiti pažnju kod izbora linije za negu masne kože?

Svakako se posavetujte sa vašim stručnjakom za kožu o izboru linije za negu, jer korišćenjem proizvoda za hidrataciju, koji su prvenstveno namenjeni suvoj koži, možete dodatno pogoršati problem. Masna koža koja se neguje proizvodima za suvu može izazvati dodatne problema na koži. Pore se mogu dodatno zapušiti i sve zajedno može dovesti do upale i izbijanja velikog broja bubuljica.

Takođe, izbegavajte proizvode koji preterano isušuju kožu i ne preterujte sa čišćenjem kože, da ne biste podstakli preveliku proizvodnju sebuma. Uz to, pripazite na ishranu – masna hrana može izazvati dodatno lučenje sebuma. Na to utiče i stres, pa možete pomoći sebi i ako naučite neku tehniku opuštanja i počnete da je redovno primenjujete.

Prednosti Reviderm dermokozmetike

Upravo kod masne kože vrlo je važno odrediti stepen problema i izabrati odgovarajuću liniju proizvoda za čišćenje, toniranje, balansiranje pH i ublažavanje lučenja masnoća. Zato vam preporučujemo da se obratite dermatolozima i kozmetičarima koji u svakodnevnom radu koriste Reviderm liniju kozmetike, koji su u okviru Reviderm akademije stekli znanja potrebna za kvalitetnu analizu kože i izbor proizvoda koji su prilagođeni vrsti i stepenu problema i vašim godinama.

Reviderm dermokozmetika sadrži proizvode s visokim procentom aktivnih sastojaka koji imaju kozmetičko, ali i medicinsko delovanje tako da njihovom pravilnom i redovnom primenom s vremenom značajno možete ublažiti problem i povratiti koži mladalački izgled i svežinu.

Izdvajamo iz Reviderm linije za negu masne kože

Za zrelu kožu

Pravilna briga za masnu kožu znači da je važna kontinuirana nega, tako da balansiramo njen pH, umesto da je isušujemo neodgovarajućim proizvodima. Kako biste odmastili lice, očistili ga od prljavštine, bakterija i smanjili pore, ujutro i uveče preporučuje se oprati i tonirati lice  Reviderm Purifying gelom  i  Reviderm Purifying tonikom. To će pomoći da se umanje upalni procesi na koži.
Kako biste izbalansirali pH kože, i vratili ga što bliže prirodnim vrednostima, smanjili aktivnost lojnih žlezda, za noćnu negu savetujemo da koristite pH manager forte ili naizmenično s  Recharge night fluidom , dok preko dana možete koristiti  Recharge Day fluid , koji intenzivno regeneriše kožu.

Za masnu mladalačku kožu
Reviderm Cleansing foam i Reviderm Facial cleanser za pranje i čišćenje kože ujutro i uveče doprineće smanjenom lučenju sebuma.
Zatim kožu negujte Reviderm  Oleosa serumom i  Reviderm Oleosa fluidom .
Proizvode za čišćenje i toniranjekože kao i za negu obavezno treba naneti i na kožu vrata i dekoltea, kojima je najčešće potrebna ista nega kao i koži lica.

Prijavite se na Newsletter!