“Starenje kože je prirodan proces a mi smo ti koji možemo mnogo učiniti za vas”

Ako spadate u srećnice sa dobrim genima, čak i ako niste imale puno vremena za negu, vaša koža i u zrelim godinama može izgledati lepo, a lice i vrat biti mladoliki, bez fleka ili bora. Međutim, ako niste te sreće, a zbog školovanja, brige o deci i porodici, zahtevnog posla niste uspele priuštiti sebi odgovarajuću negu, velike su šanse da u zrelim godinama primetite da je vaša koža zapamtila svaki dan kad ste preskočili skidanje šminke i prljavštine sa lica, hidratantnu kremu ili zanemarili potrebu da svojoj koži priuštite neku posebnu negu.

Mnoge od nas u 40-ima se suočavaju s prvim znakovima starenja lica, prvim borama ili flekama, opuštenom kožom na vratu i znacima starenja kože na dekolteu i čini nam se da počinjemo izgledati starije nego što stvarno jesmo. To je, bez sumnje, pravi trenutak za to da posvetite malo vremena sebi i usporavanju znakova starenja na koži lica, vrata i dekoltea, što bitno utiče i na to kako se osećamo i kako se nosimo s godinama.

Kako možemo usporiti starenje kože?

Kad se pojave prvi tragovi starenja, jedino čime možemo usporiti starenje lica, stvaranje novih bora i popraviti teksturu kože i podstaknuti stvaranje novog kolagena su različiti anti-age tretmani. Bez obzira na to što je kozmetička industrija najbrže rastuća industrija u kojoj se kontinuirano razvijaju nove tehnologije i metode s ciljem zaustavljanja procesa starenja, iskustvo pokazuje da samo sinergijom nekoliko različitih metoda možemo postići kvalitetne i vidljive rezultate. Važno je delovati istovremeno na različitim nivoima kože, odnosno izabrati najbolje metode kojima ćemo delovati na kožu u nekoliko koraka koji se međusobno podržavaju i nadopunjuju.

Revidermov mini anti-age tretman

Iskustvo stručnjaka koji koriste Reviderm dermokozmetiku i rade na temeljima Revidermove akademije pokazuju da je najbolji početak i zlatni standard u nezi kože s prvim znakovima starenja postupak mikrodermoabrazije, uz pomoć kojega se uklanja rožnati sloj kože. Time se omogućava bolje delovanje tretmana koji slede.

Prvi efekti ovakvog pristupa vidljivi su već nakon mesec dana, ali treba imati na umu da je za značajno poboljšanje izgleda kože potrebno strpljenje. Kod zrele kože kod koje je kolagen dosta istrošen i gde je nastupila vidljiva atrofija može biti potrebno i do 3 meseca da bi se videli rezultati. Međutim, kad se mini anti-age tretman ponovi tri do četiri puta u tom razdoblju, rezultati će duže trajati i dovoljno je samo povremeno ponoviti tretman, radi održavanja.

Izdvajamo iz Revidermove linije za kućnu negu protiv starenja kože

Nakon što se tokom mini anti-age procesa podstakne proizvodnja kolagena, jako je važno da pravilnim izborom proizvoda za kućnu negu dodatno hranimo ćelije kože. Reviderm dermokozmetika s visokim procentom aktivnih sastojaka i malim molekulima lako će proći sve do dermisa.

Reviderm Dermokozmetika

Reviderm dermokozmetika sadrži visoki procenat hyalurona, koji koži dubinski vraća vlagu, zatim pycnogenola, koji je najjači antioksidans na tržištu i peptida u različitim spojevima, koje koža prepoznaje kao prirodni kolagen i savršeno se veže za postojeći. Tu su i citokini, koji povećavaju ‘komunikaciju’ između ćelija i značajan su faktor koji podstiče stvaranje i aktiviranje novih ćelija. Odaberite odgovarajući proizvod iz Reviderm Skintelligence linije

Prijavite se na Newsletter!