“Dok na površini izgledaju slično, razlike između suve i dehidrirane
kože nalaze se ispod površine i dolaze iznutra.”

Suva i dehidrirana koža na prvi pogled izgledaju vrlo slično: koži često nedostaje sjaj i sklona je perutanju. To su prvi, spoljašnji znaci, karakteristični za oba problema. Dok na površini izgledaju slično, razlike između suve i dehidrirane kože nalaze se ispod površine i dolaze iznutra. Suvi tip kože jedan je od klasičnih, standardnih tipova, dok je dehidrirana koža rezultat spoljašnjih i unutrašnjih uticaja i neuravnotežene ishrane. Zbog toga je vrlo važno uraditi stručnu analizu kože, kako bi se što preciznije odredio problem i izabrala odgovarajuća nega, jer ova dva tipa kože treba tretirati različito. S potpunim poverenjem obratite se stručnjacima koji u svakodnevnom radu koriste Reviderm dermokozmetiku, koja ima i medicinsko delovanje.

Koji su uzroci suve kože?

Suva koža luči manje sebuma zbog čega joj uvek nedostaje sjaja i sklona je perutanju. Osim što izgleda manje sjajno, suva koža je zbog nedovoljne količina sebuma sklona pojavi tankih linija, odnosno bržem starenju i iritaciji koja dodatno može pruzrokovati crvenilo. I suva i dehidrirana koža se prvenstveno javljaju na licu, ali mogu zahvatiti i vlasište i dekolte. Koža dekoltea je prirodno tanka, suva i manje elastična od kože na ostatku tela, pa usled loše nege može postati osetljiva. Za razliku od suve kože, dehidriranoj koži nedostaje i vlage. U slučaju da još uvek luči dovoljne količine sebuma, bez obzira na to što je dehidrirana, ne mora nužno biti i suva, pokazuju iskustva stručnjaka koji koriste Reviderm dermokozmetiku. Tako i mešovita ili masna koža zbog spoljašnjih uticaja, ili konzumiranja nedovoljnih količina vode, može patiti od dehidratacije. Takođe, ako koristite preagresivne proizvode za čišćenje lica, koža se može dodatno dehidrirati i osećaće se nedostatak vlage, što ponekad može pratiti perutanje. Iako neki delovi kože mogu biti sjajni i masni, ostatak kože izgleda matirano, pa zapravo podseća na suvu kožu.

Koji su simptomi suve kože?

Suva koža je često hrapava na dodir, osetljiva na nadražaje i često sklona perutanju.
Često mogu biti vidljive tanke bore, a usled spoljašnjih nadražaja – npr kada je jako hladno ili vetrovito, kao reakcija se može pojaviti crvenilo na koži.

Što treba imati na umu kod izbora linije za negu suve i dehidrirane kože?

Suvoj koži često nedostaje vlaga u potkožnom delu, pa je vrlo važno ‘dovesti’ vlagu u taj deo, ali i zadržati. Proizvodi koji u sebi sadrže DMS (Derma Membrane System) koji se bazira na prirodnoj strukturi kože, to omogućavaju. Ovaj sistem doprinosi balansiranju kože i onemogućava gubitak vlage i isparavanje proizvoda sa kože.Da bi se pravilno tretirala dehidrirana koža, treba birati proizvode za čišćenje koji balansiraju pH kože i ne sadrže sulfate.

Šta treba imati na umu kada koristite Reviderm liniju za suvu i dehidriranu kožu?

Ponekad može biti potrebno prilagodjavanje na Reviderm proizvode za suvu kožu, jer klijent kod njihove primene na početku može osećati lagano zatezanje na koži.
To ne znači da vam Reviderm proizvodi ne odgovaraju, već znači da koži treba vremena da se prilagodi na novu vrstu nege.
Osećaj zatezanja može trajati najduže do dve nedelje, nakon čega će se koža potpuno prilagoditi i optimalno iskoristiti sve važne nutrijente Reviderm dermokozmetike.

Izdvajamo iz Reviderm linije za negu suve i dehidrirane kože

Birajte proizvode koji će smanjiti pore, ali istovremeno neće dodatno isušivati kožu. Odličan izbor za čišćenje i toniranje suve kože jeste Reviderm Cleansing Milk i Reviderm Thermal Tonic, koji će vratiti vlagu duboko u potkožje. Reviderm Cleansing Milk vrlo nežno skida sve nečistoće. Sadrži ekstrakt breskve, pa je vrlo ugodnog mirisa, a bisabolol i panthenol doprinose smirivanju kože i štite je od iritacija. Tako očišćenu kožu će remineralizovati i i balansirati Reviderm Thermal tonik. Dobro je u isto vreme uraditi i nekoliko ultrazvučnih tretmana, koji će podstaći dubinsku hidrataciju kože.
Za dnevnu negu preporuka su proizvodi na bazi hyalurona i kiseonika, tako da je Reviderm O2 Hydro fluid odličan izbor, jednako kao i Reviderm ECM proizvodi za dnevnu i noćnu negu koji obnavljaju matriks kože.
Kasnije u negu uvrstite Hyaluron Hydro balance ampule, a ako postoji perutanje, tada je bolji izbor Reviderm Sicca calcium serum.
Kod zrele kože s ovom problematikom koristite Reviderm Barrier Day Cream, O2 Hydro fluid i Barrier Repair Night.

Revidermov savet više za suvu i dehidriranu kožu

I suva i dehidrirana koža ‘vole’ mehanički piling, a ne reaguju dobro na hemijski piling. Zbog toga se posebno preporučuje Mikrodermoabrazija pomoću RevidermSkinPeelerNewGeneration, kojom ćemo skinuti odumrle ćelije kože sa površine i omogućiti bolje prodiranje preparata u kožu. Nakon mikrodermoabrazije, najbolji izbor je ultrazvuk, kojim se koži može vratiti vlaga, smanjiti crvenilo i povećati protok kroz limfu da bi koža bolje upila proizvode za negu koje nanosimo. Takodje, tim tretmanima smanjuje se mogućnost perutanja i stvaranje milija (belih tvrdih tačkica) na području podočnjaka, što je najčešći znak dehidratacije potkožja.

Prijavite se na Newsletter!